Doç. Dr. Burak Ayça

Doç. Dr. Burak Ayça

(KARDİYOLOJİ)

Doç. Dr. Burak Ayça
ÖZGEÇMİŞ

2004 yılında Çukurova Ünversitesi Tıp Fakültesi 'nden mezun oldu ve 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne kardiyoloji asistanı olarak başladı. 2011 yılında kardiyoloji uzmanı olarak mezun olduktan sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde 5 yıl çalıştı. 2016 yılında Manisa Merkez Efendi Hastanesi'ne tayini çıkarak Manisa'nın ilk anjiografi laboratuvarını kurdu.
2016 yılından bu yana hem klinik ihtiyacı ve ilgisi nedeni ile vaktinin çoğunu anjiografi laboratuvarında geçirerek girişimsel işlemlerde tecrübe edindi. Özellikle kompleks koroner girişimler (zorlu koroner lezyonların tedavisi), kronik total oklüzyonlar (uzun süredir tam tıkalı olan koroner arterlerin açılması) ve zorlu periferik girişimler (bacak ve boyun damarı gibi kalp dışı organların damarlarındaki lezyonların tedavisi), venöz girişimler (toplar damar hastalıklarının girişimsel tedavisi) konusunda uzmanlaştı.  
2017 yılında sözlü sınav ile Doçentlik unvanını aldı. 2017 yılının sonunda İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'ne eğitim görevlisi olarak atanarak hastaneye kardiyoloji kliniği ve anjiyografi laboratuvarını kurdu.
2020-2023 arasında Türk Kardiyoloji Derneği kalp kapağı alt grubuna yönetim kurulunda  ve 2021-2023 arasında da Kardiyovasküler Akademi Derneği'nin de yönetim kurulunda yer almıştır.
Bir çok ulusal kongrenin bilim kurulunda yer alarak konuşmacı ve eğitimci olarak görev almıştır.  Halen Türk Kardiyoloji Derneği tarafından organize edilen birçok kompleks koroner, kronik total oklüzyon ve periferik girişimler ile ilgili toplantılarda  ve kurslarda canlı yayın operatörü, kurs direktörlüğü ve konuşmacı olarak görev almıştır ve halen bu faaliyetlere devam etmektedir. 
Evli ve 1 çocuk babası olan Doç. Dr. Burak Ayça iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
İlgi alanları:
1. Kompleks koroner girişimler (zorlu koroner darlıkların açılması)
2. Kronik total oklüzyonlar (6 aydan daha uzun tam tıkalı kalmış koroner damarın açılması)
3. Periferik arter girişimleri (bacak damarı gibi kalp dışı damarların anjiyografik yöntem ile tedavisi)
4. Kritik bacak iskemileri (ayak yarasına neden olacak kadar ileri derecede hasta olan bacak damarının anjiografik tedavisi) 
5. Akut ve kronik derin venöz trombuslerin tedavisi (toplar damarlardaki darlıkların anjiografik yöntem ile tedavisi)
6. Aort ve mitral kapak hastalıklarının girişimsel tedavisi (kalp kapağı hastalıklarının ameliyatsız kasık damarlarından girilerek yapılan anjiografik tedaviler)
7. Kalıcı kalp pili takılması
8. ICD ve CRT implantasyonu (kalp yetersizliği hastalarında semptomu azaltmak ve ani ölümü azaltmak için takılan elektroşok verebilen pillerin takılması

ONLINE RANDEVU AL


DİĞER DOKTORLARIMIZ

ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP