Bademcik Ameliyatı İyileşme Süreci

Neredeyse herkes bademcik ameliyatı sonrası biraz ağrı çeker. Ağrı en sık boğazda ve sık sık kulaklardadır ancak çene veya boyunda da bulunabilir.

Ağrıyı azaltmak, iyileşmeyi teşvik etmek ve komplikasyonları önlemek için atabileceğiniz adımlar şunlardır:

İlaçlar: Cerrahınız veya hastane personeli tarafından belirtilen ağrı kesici ilaçları alın.

Sıvılar: Susuz kalmamak için ameliyattan sonra bol miktarda sıvı almak önemlidir. Su ve buz pateni iyi seçeneklerdir.

Gıda: Elma püresi veya et suyu gibi yutulması kolay olan yumuşak gıdalar ameliyattan hemen sonra en iyi seçeneklerdir. Dondurma ve puding gibi yiyecekler tolere edilirse diyete eklenebilir. Çiğnenmesi ve yutulması kolay yiyecekler en kısa sürede diyete eklenmelidir. Acı veya kanamaya neden olabileceği için asitli, baharatlı, sert veya gevrek yiyeceklerden kaçının.

Dinlenme: Yatak istirahati ameliyattan sonraki birkaç gün boyunca önemlidir ve ameliyattan sonra iki hafta boyunca koşma ve bisiklete binme gibi yorucu faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Siz veya çocuğunuz normal bir diyete devam ettikten sonra normal bir gece uyuduktan ve ağrı kesici ilaç kullanmanıza gerek kalmadan işe veya okula dönebilmelisiniz. Kaçınılması gereken etkinlikler hakkında doktorunuzla konuşun.

Ne Zaman Doktora Başvurulmalı?

Acil tıbbi bakım gerektiren aşağıdaki komplikasyonları izleyin:

Kanama: Burundan veya tükürükte küçük koyu renkli lekeler görebilirsiniz, ancak herhangi bir parlak kırmızı kanın derhal değerlendirilmesi ve tedavisi için acil servise gitmesi gerekir. Kanamayı durdurmak için cerrahi müdahale gerekebilir.

Ateş: Sizde veya çocuğunuzda 102 F (38.9 C) veya daha yüksek ateş varsa, doktorunuzu arayın.

Dehidrasyon: Düşük idrara çıkma, susuzluk, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi veya baş dönmesi gibi dehidrasyon belirtileri gözlemlerseniz doktorunuzu arayın. Çocuklarda yaygın dehidratasyon belirtileri günde iki veya üç kez daha az idrar yapma veya gözyaşı olmadan ağlama içerir.

Solunum problemleri: Horlama veya gürültülü solunum, ilk hafta veya toparlanma döneminde yaygındır. Ancak siz veya çocuğunuz nefes almakta zorluk çekiyorsa, acil yardım alın.

ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP