Migren Botoksu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Günümüzde giderek yaygınlaşan botoks uygulamaları, hem estetik hem de tedavi amacıyla yapılmaktadır. Estetik ve gençleşme amacıyla yapılan botoksun farklı sorunlara da çözüm getirdiği keşfedildiğinden beri migren ve aşırı terleme gibi sorunlar da botoks ile tedavi edilebilmektedir. Özellikle tedavisi neredeyse imkânsız gibi görülen migren ataklarındaki etkisi, migren botoksu yaptıran kişi sayısını da artırmıştır. 

Migren Nedir?

Migren; şiddetli, uzun süreli ve zonklayıcı baş ağrılarıyla karakterize olan bir rahatsızlıktır. Hafif seyreden ve günlük yaşamı etkilemeyen baş ağrılarından farklı olarak migren ağrısı, hastanın günlük yaşamını olumsuz etkiler. Kusma, baş dönmesi ve görme kaybı ile birlikte kendini göstererek günlük hayatın olumsuz etkilenmesine neden olur. Yaşayan kişi için de her bir migren atağı acılı ve yıpratıcı bir süreçtir.

Migren Yaşayan Hastalarda Görülen Belirtiler Nelerdir?

  • 4 – 72 saat arasında süren uzun baş ağrısı atakları
  • Ağrının “dayanılmaz” olarak tanımlanacak derecede şiddetli olması
  • Genelde başın tek tarafında görülen ve baş hareketleri ile artan ağrı
  • Işık ve sese karşı hassasiyet
  • Görme bozuklukları (bulanık görme, görme kaybı, ışıkların kırılması vb.)
  • Bulantı ya da kusma

Migren Tedavileri Nelerdir?

Migren; yaşam kalitesini düşüren, kişinin okumasına, çalışmasına, günlük işlerini tamamlamasına engel olan ciddi bir rahatsızlıktır. Bugüne kadar migrene kökten çözüm olabilecek bir tedavi henüz bulunamamıştır. Günümüzde migren botoksu olarak adlandırılan botoks uygulamalarının ise migren ataklarını uzun süre ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Migren atakları devamlı olduğu için hastalara önerilen ağrı kesicilerin etkisi kısa olabilmektedir. Genelde migren hastalarının vücudu bu ilaca alışır ve direnç göstermeye başlar. Botoks uygulaması ise botoksun etkisi geçene kadar migren ataklarını engellemeye yardımcı olur.

Migren Botoksu Nereye Yapılır?

Botoks genelde kozmetik amacıyla yüze uygulanan bir işlemdir. Migren tedavisinde ise ağrının ortaya çıktığı ve en çok hissedildiği bölgelere uygulanır. Alın, şakaklar, ense ve boyun bunların başında gelmektedir.

Migren Botoksu Nasıl Uygulanır?

Her tedavide olduğu gibi öncelikle hasta öyküsü dikkatlice dinlenir ve botoks uygulanacak bölgeler belirlenir. Bu bölgelere botoks uygulamasından önce lokal anestezi ya da soğuk uygulama yapmak gerekebilir. Bölge hissizleştirildikten sonra deriye ince iğnelerle, botulinum toksini enjekte edilir. Uygulama oldukça kısa sürer ve acısızdır. Botoks uygulamasının sağlık açısından herhangi bir olumsuz yan etkisi de bulunmamaktadır. 

Migren Botoksu Ne Kadar Sürer?

Uygulama yaklaşık 10 – 15 dakika içerisinde sonlanır. Migren botoksu; basit, kolay uygulanan ve etkili bir tedavidir. Kalıcı etki için sürekli tekrarlanması gerekir. Botoks uygulaması genellikle 6 – 9 ay etkilidir. Tabii ki bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda migren botoksu 1 yıl kadar kalıcı olabilmektedir.
ekol hastanesi whatsapp HEMEN ARA
ekol hastanesi whatsapp WHATSAPP